Teràpia Breu Estratègica

La teràpia breu estratègica és un model d'intervenció psicològica que tracta de resoldre problemes complicats amb solucions aparentment simples. És un corrent de psicoteràpia, que es basa en la perspectiva sistèmica i el constructivisme. El corrent de la teràpia breu estratègica proposa un tipus de psicoteràpia humanista, que utilitza els recursos de la persona i del seu entorn per a trobar un mètode per a resoldre el problema. Com el seu nom indica, el model també promou que el canvi sigui en el temps més breu possible. El model proposa trencar amb el concepte psicoanalític de la resistència del pacient i de la inevitable llarga durada del tractament. Tot al contrari, vol convertir el terapeuta en l'aliat del pacient per a resoldre un problema. Vol un accés pragmàtic als problemes. S'oposa a les assumpcions psicoanalítiques i platòniques que l'autoexploració i la consciència del pacient contribueixi al canvi de la seva conducta.

Aquest tipus de teràpia té una sèrie de característiques o elements que la diferencien d'altres:

-Es centra en el moment present. El passat només s'observa per a conèixer el que no ha funcionat.

-És el pacient qui descobreix els seus propis recursos i habilitats. El professional no li ofereix recursos al pacient, sinó que simplement l'ajuda a descobrir les seves pròpies habilitats.

-La teràpia es realitza en un període curt de temps. Es parteix de la idea de que, encara que el problema o el patiment que tingui la persona hagi estat present durant molt de temps, el tractament no té perquè ser llarg, sinó que serà breu i focalitzat.

This Offer belongs to Banc del Temps Vic.
Login